PERS

UIT DE MEDIA:

'★★★★ Orkestrale popliedjes, gezongen met een donkere bariton even vol als elegant gearrangeerd . . . Mooi hoe elk liedje boordevol fraaie details is gestopt zonder dat het overdadig wordt . . . Hij zingt op Eyes Fully Open beter dan ooit.'
~ Gijsbert Kamer, Volkskrant

'★★★★ Hij oogt gedurende de [live] set tevreden en ontspannen... en doorloopt met zijn zeskoppige band het hele album op een indrukwekkend organische manier.'
~ Hans van Lissum, Het Parool

'Prachtplaat, warm, rijk georkestreerd, avontuurlijke maar klassieke songs.'
~ Sander Donkers, Vrij Nederland

'[Dubbe] is nu een serieus overkomende zanger en multi-instrumentalist . . . Ver weg van de rock & roll maakt Dubbe coole liedjes. Het is goed dat Bauer terug is.'
~ René Megens, Muziektijdschrift OOR

"Multi-layered instantly memorable pop of the highest rank; the tastiest of flavors."
~ Johan Kugelberg, Boo-Hooray


VOLLEDIGE INTERVIEWS/ RECENSIES:

Klik willekeurige foto om te vergroten.KORTE BIO (volledige bio hieronder):

Nieuw album van Bauer na 10 jaar: 'Eyes Fully Open'

Berend Dubbe, de man die vanaf het debuutalbum ‘On the Move’ (1999) aan het roer van Bauer stond, brengt ons tien nummers die refereren aan klassieke Hollywood, tv-soundtracks en orkestrale en progressieve muziek uit de jaren 70 van de vorige eeuw. Maar toch klinkt 'Eyes Fully Open' ongekend modern en fris. Nog nooit klonk een Bauer album zo kwetsbaar en groots tegelijk.

Het was een lange wachttijd, maar zoals Bauer zingt in 'The Alchemist,' de eerste single van het album: 'ALL WILL BE FINE IN THE LONG RUN.'
Het langen wachten wordt beloond.VOLLEDIGE BIO:

Nieuw album van Bauer na 10 jaar: 'Eyes Fully Open'

Áls er een nieuw Bauer-album moet komen, dan moet het ook hét Bauer-album zijn. Dat was de insteek van de man die vanaf debuutalbum ‘On the Move’ (1999) aan het roer stond: Berend Dubbe.

Met 'Eyes Fully Open' lijkt een langdurig proces nu tot een apotheose te komen. De tien nummers refereren aan klassiek Hollywood- en tv-soundtracks, de orkestrale pop van Scott Walker en progressieve muziek uit de jaren 70 van de vorige eeuw, maar klinkt toch ongekend modern en fris.

In het Nederlandse muzieklandschap neemt Bauer een unieke plaats in.

Waar Dubbe met 'On The Move' mede dankzij exotische samples inspirator was voor menig ‘home recording artist,' hoort de luisteraar anno 2016 een volgroeide, niets ontziende popnestor. Voor ironie of low-fi gimmicks is geen ruimte; op dit album zijn het stuk voor stuk warmbloedige composities. Nog nooit klonk een album van Bauer zo kwetsbaar en groots tegelijk. Mede dankzij de gastbijdragen op het album van zijn oud-bandgenoten Peter Visser en Carol van Dijk (Bettie Serveert) luidt Bauer deze nieuwe fase van zijn muzikale project in.

Van 2000 tot en met 2006 maakte Bauer drie albums als duo met Sonja van Hamel. Bauer won in 2000 een Zilveren harp en werkte samen met het met een Grammy bekroonde Metropole Orkest op 'The Bauer Melody of 2006.' Dubbe heeft de afgelopen tien jaar gewerkt aan vele projecten. Zo componeerde hij voor films en zong hij nummers van Sinatra op de Parade en The Beach Boys in het Concertgebouw– alles naast zijn jarenlange carrière als voiceover van Net5.

De nieuwe plaat tot leven brengen weer als soloartiest was een tijdrovend en intensief productieproces, maar zoals Bauer zingt in 'The Alchemist,' de eerste single van het album: 'ALL WILL BE FINE IN THE LONG RUN.' Het lange wachten wordt beloond.

‘Eyes Fully Open’ is verkrijgbaar sinds 7 oktober op vinyl, cd en download op Basta Music.

Op 13 oktober vierde Bauer met zijn volledige band de release van het nieuwe album in Paradiso Noord / Tolhuistuin, Amsterdam.

Bauer live is:
Berend Dubbe – zang, Minimoog, sampler
Gwen Thomas – bas, zang, dwarsfluit
Maarten Helsloot – Minimoog, mMllotron, toetsen
Fred Bosch – gitaar
Menno Klijn – gitaar
Bas Bouma – drums
David Lukács – klarinet, sax


label contact: Jeroen bij Basta Music
boekingen: Pien bij Friendly Fire


Bauer online:
facebook.com/bauertheartist
twitter.com/bauertheartist
Bauer on YouTube


PROMO BEELDEN:

Klik voor hi-res versie.

Foto:
Roel Siebrand

Foto:
Robert Lagendijk

Album hoes:
"Eyes Fully Open"